Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

hírek, akciók

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Új innovációs projektben a Nádor!

2020-ban a Nádor Rendszerház konzorciumi vezetőként pályázati támogatásban részesült a 2020-1.1.2.-PIACI-KFI pályázaton.  

Kedvezményezett neve: 
NÁDOR Rendszerház Irodaautomatizálási Kft. (Konzorciumvezető),

CONTROLSOFT-AUTOMATIKA Szolgáltató Kft. (konzorciumi tag), 

Neumann János Egyetem (konzorciumi tag)

Projekt címe: Ipar 4.0-ra épülő moduláris felépítésű, ipari csomagológép fejlesztése integrált adatelemzéssel és mesterséges intelligenciára épülő optimalizálással, hibaanalízissel

A támogatás összege: 683.000.000, - Ft
A támogatás mértéke: 69,69%

A Projekt tartalmának bemutatása:

A projektünk célja olyan moduláris felépítésű csomagológép család kifejlesztése, amely lehetővé teszi a vevők gyors kiszolgálását és a vevői igényekhez történő rugalmas igazodást. A gép mindig termékeket párosít össze csomagoló anyaggal, valamilyen mozgás mechanizmus segítségével. A becsomagolt egységen ezután még több műveletet is tud majd végezni.
A gép mechanikailag 5 nagy egységre bontható.

1. Az áru bemenetét lehetővé tevő mechanizmusok.
2. A csomagoló anyag tárolását, „kinyitását”, szükség szerinti beadagolását lehetővé tevő mechanizmusok.
3. A csomagolt terméket címkéző, mérő és ellenőrző mechanizmusok.
4. A folyamatjellemzőket mérő és archiváló szenzor egységek.
5.Vázszerkezet.

Fejlesztés alatt álló termékünk gépi tanulásos képességeivel a teljes üzemi élettartam alatt folyamatosan figyeli a meghibásodásokat, a meghibásodások előtti és közbeni üzemi paramétereket, melyekből következtetéseket von le és bizonyos feltételek fennállása esetén figyelmeztet a jövőbeni meghibásodás valószínűségére továbbá ennek elkerülésére intézkedéseket hoz.
A termékek csomagolása zárt munkatérben, automatikusan zajlik. A csomagoló anyag bemeneti pontjait vevői igények alapján testreszabva optimalizáljuk oly módon, hogy modulárisan illeszthető felépítésük miatt egymás mellé építhetők legyenek.
A csomagoló gép belső kiszolgáló egységekkel rugalmasan bővíthető a szükséges és elvárt munkafolyamatoknak megfelelően. Innovatív tulajdonságai közé tartozik a benne és körülötte zajló folyamatok real-time monitorozása, a mért értékek tárolása és visszakeresése. Ezen feladatok elvégzéséhez szenzorokra van szükség, ezért különböző szenzor egységeket fejlesztünk ki, amelyek modulárisan illeszthetők a géphez - a megrendelők igényei alapján, akár utólag is.
A szenzorok által mért adatokat összegyűjtjük, szükség esetén műveleteket végzünk velük, majd adatbázisokba szervezzük.

NKFIA infoblokk jpg

 

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.08.31.
Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00062