This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions.

Tempest

A Nádor Rendszerház a korábbi évek előkészítő munkáját követően 2010-óta foglalkozik a Tempest eszközök forgalmazásával, integrációjával és teljes körű szaktanácsadással. A portfólió aktualitását a 2009. évi CLV. törvény létrejötte, illetve az azt követő 161/2010. (V. 6.) Kormányrendelet, s Magyarország közeli európai uniós (EU TANÁCS) soros elnöksége jól példázza, amely a kormány részére konkrét feladatokat határoz meg ebben a témában.

Partnereink

Az Eurotempest és a Siltec Sp. z o.o. a világ vezető Tempest gyártói, akik saját, a Lengyel Biztonsági Szolgálat által elismert elektromágneses biztonsági laboratóriummal rendelkeznek. A Tempest eszközök gyártása terén szerzett tapasztalataik által méltán válhattak beszállítóivá a NATO-nak, a Szövetséges Hatalmak Európai Legfelsőbb Parancsnokságának, az Európai Védelmi Ügynökségnek, az Európai Unió Tanácsának, a Miniszterek Tanácsának, Honvédelmi Minisztérium, Külügy- és Belügyminisztériumoknak, Titkos Szolgálatoknak és Védelmi Szolgálatoknak világszerte.

A Nádor Rendszerház az alábbi, NATO SDIP-27 minősítésnek megfelelő TEMPEST termékpalettát kínálja:

  • Munkaállomások
  • Monitorok
  • Nyomtatók
  • Scannerek
  • Notebookok
  • Árnyékolt rack szekrények
  • Szerverek és hálózati eszközök
  • UPS (szünetmentes tápegységek)
  • Robosztus kivitelű eszközök
  • Testreszabott megoldások – egyedi konstrukciók

Mi a Tempest?

A számítógépes hardver elektromágneses kisugárzása (lehallgathatósága) már az 1960-as években felmerült. Az amerikai NSA (National Security Authority) az 1970-es években TEMPEST néven programot indított a probléma vizsgálatára; amely a keretét adta a későbbi, az elektromágneses lehallgatás ellen védett készülékek tervezésére, és gyártására vonatkozó Tempest szabványoknak.

A vizsgálatok során megállapították, hogy minden elektronikai berendezés kibocsát rezgéseket, amelyeket elfogva és különböző eljárásoknak alávetve, az adatok kinyerhetőek. A laboratóriumi tesztek bebizonyították, hogy a tökéletes információ védelmet csak a fizikai közeg átalakítása, valamint a háttérzaj létrehozásával lehet elérni. A vizsgálatok szerint az e.g. hullámok sokszorosításával, minél több „fals" rezgés mesterséges indukálásával már szinte lehetetlen az adatvisszafejtés, amennyiben ehhez pedig egy megfelelő árnyékoló környezet társul, a belső visszhang miatt lehetetlenné válik a dekódolás.

A TEMPEST megoldások ezt a többszintű védelmi rendszert valósítják meg.

A leghatékonyabb védelmi stratégiát az aktív és passzív védelem együttes használata adja. Az I/O kapukra kriptográfiai egységek felszerelésével az adatok immár nem szabványos átvitele jócskán megnehezíti a visszafejtést. Ezt követően az árnyékolástechnológia gátat szab a sugárzásnak, ezáltal minden információ a hardvereszközökben marad. A következő védelmi pont a hardver elem hozzáférhetőségének korlátozása. Az utolsó szakasz egy esetleges zavaróegység beépítése.

Miért biztosítanak kiemelkedő védelmet a Tempest eszközök?

A Tempest eszközök jelentősége tehát abban rejlik, hogy nem bocsátanak ki olyan elektromágneses sugárzást, amely „elfogásával" illetéktelenek is hozzáférhetnének a tárolt adatokhoz, információkhoz. Ennek köszönhetően egyre elterjedtebbek és elismertebbek olyan szervezeteknél, ahol az információk biztonsága kimondottan magas szintű védelmet kell, hogy élvezzen.